вижте трейлър

Re:Replay на Varna Dance Theater

Видео заснемането на танц е специално начинание.

Изисква се много внимание и отдаденост както от оператора, така и от танцьорите, а когато събитието е на открито и без обособена сцена, нивото на сложност се покачва още повече. Всичко това обаче прави снимането на такива видеа още по-интригуващо.

Винаги се появяват препятствия в последния момент и винаги се стараем да ги преодолеем по възможно най-незабележимия за публиката начин. А когато пред камерата има танцьори, които наистина горят в танца, тогава мотивацията да уловиш всеки жест, всяка емоция, нараства неудържимо.
Един пример за това е танцовият спектакъл RE: Replay на Varna Dance Theater 
Той има интересна история – Varna Dance Theater постави на трима хореографи задачата да създадат кратки танцови форми,  които да се поставят в градска среда. Така публиката във Варна видя за първи път трите части на RE:
След това създателките на Varna Dance Theater превърнаха тези три независими танцови проекта в единен спектакъл, който се игра на основна сцена в Драматичния театър във Варна. 
За финал Re:Replay се завърна в градска среда. Тъкмо от представлението на открито, в Морската градина, можете да видите подбрани кадри в следващото видео.